Venda de tintes i tòners 

Tintes

Un cartutx d’impressora o de tinta és un dipòsit que conté la tinta per poder imprimir documents. El nom deriva del fet que correspon a un contenidor dur que s’inserta a l’interior de la màquina i que conté el líquid, sigui sobre la base d’aigua o un solvent especial.

Tòners

És el consumible que porten les impressores làser d’impressió per xerografia. També denominat en anglès com a tinta seca, per la pols fina que conté. Aquesta es diposita al paper i imprimeix mitjançant atracció electroestàtica o magnetografia. Un cop adherida, es fixa al paper mitjançant la pressió i la calor pertinents.

Manteniment

Tota maquinària requereix un manteniment perquè la seva rendibilitat continuï essent satisfactòria.

Consumibles

Ecoalia els ofereix una gran selecció de consumibles de totes les marques. Com HP, EPSON, BROTHER, CANON, KYOCERA, … I tots els colors que requereixen. Amb aquests colors, a més del negre, es poden aconseguir la gran majoria de matissos existents, per una combinació de quadricromia. D’aquesta manera, per aconseguir la tintura verda, per exemple, barrejaríem el groc i el cian.

Solucions d’impressió

Si necessites més informació no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

Tintes més venudes

HP: 301XL, 302

EPSON: 525, 512

BROTHER: 980

CANON: PGI525, PGI570

Què és un cartutx de tinta?

Un cartutx d’impressora o de tinta és un dipòsit que conté la tinta per poder imprimir documents. És un consumible utilitzat per projectar i emmagatzemar les tintes de les impressores.

Freqüentment també conté el seu propi capçal d’impressió que projecta la tinta en el paper durant la impressió.

Depenent del model i la tecnologia que utilitzi, els envasos de tinta poden ser de diferents tipus.

El nom deriva del fet que correspon a un contenidor dur que s’inserta a l’interior de la màquina i que conté el líquid, sigui sobre la base d’aigua o un solvent especial.

Quins tipus de cartutxos de tinta hi ha?

Segons el model i la tecnologia que utilitzi la teva impressora, les de tintes seran d’un tipus o d’un altre.

Amb capçal incorporat:

Aquests, solen tenir una forma quadrada i tenen el capçal incorporat en el propi cartutx. Solen tenir un preu més elevat, ja que la seva fabricació és més costosa. L’avantatge que tenen aquests tipus és que cada vegada que has de canviar el cartutx de tinta, també renoves el capçal d’impressió, pel que mantindràs una excel·lent qualitat.
Les impressores de tinta que els utilitzen solen ser bastant econòmiques i estan dissenyades per imprimir a casa o en oficines petites de forma esporàdica.

Exemples: HP 301 negre i color, HP 302 negre i color, Canon PG-512 i CL-513, Canon PG-545 i CL-546, HP 350 negre i color.

De tinta fina:

Aquests cartutxos són els més comuns. Marques d’impressores de tinta com Epson o Brother només en tenen d’aquest tipus, tot i que també podem trobar aquest tipus de tint d’HP i Canon. Aquests només són el dipòsit de tintura, ja que el capçal d’impressió està dins de la pròpia màquina. L’avantatge d’aquest tipus de consumible és que són barats, ja que la seva fabricació és molt més senzilla i econòmica. Si és cert que les impressores que utilitzen aquests consumibles són més cares, però el preu és força raonable. L’inconvenient a aquest sistema de tint és que si se’t fa malbé el capçal, surt més barat comprar una impressora nova que arreglar-la, tot i que existeixen impressores on també pots canviar el capçal d’impressió.

Exemples de cartutxos sense capçal: Epson T1811, Epson T0711, Brother LC-980BK, Brother LC223BK, HP 953 negre.

tintes i toners consumibles impressora impressores girona

Com funciona un cartutx de tinta

Tenen un funcionament molt simple. Les impressores de tinta estan formades per diferents peces bàsiques que fan que la impressió sigui possible:

Dipòsit de tinta: és el recipient que conté la pintura. Generalment, porta un xip que fa contacte amb la impressora, la qual gràcies al xip envia la informació sobre on, quanta quantitat i quin color de color expulsar sobre el paper per realitzar la impressió.

Capçal d’impressió: és el que s’encarrega de transferir la pintura a la fulla. Els capçals d’impressió tenen uns injectors, que són unes miniboquilles que fan sortir el color cap al paper. Com més injectors tingui, major serà la qualitat d’impressió. Al ser tan fins, aquests a vegades es taponen i poden generar impressions amb ratlles blanques, o que falti algun color. Quan ens passi això, hem de saber que el problema està al capçal i, per tant, el millor és que ho arreglem realitzant neteges de capçal.

Aquestes són les peces fonamentals però en tenen d’altres que ajuden a garantir que els nostres treballs d’impressió estiguin perfectes, com els rodets d’alimentació de paper, el recol·lector de tinta, etc.

 

Què és un tòner?

L’aparell porta un dipòsit que conté la pols de color amb la qual s’imprimiran els nostres documents. Per explicar millor com funciona, hem de saber el funcionament bàsic d’aquesta.

 

tintes i toners consumibles impressora impressores girona

Funcionament d’una impressora làser

I com funcionen? Doncs de manera molt senzilla. Ell mateix s’inicia quan el rodet de transferència rep una càrrega negativa, essent transferit al cilindre d’imatge una càrrega negativa uniforme. A partir d’aquí, entra en funcionament la fulla de neteja, que de forma mecànica atrapa els elements, els quals cauen dins de la tremuja (recipient) de residus.

Llavors, entra en marxa la unitat làser, que incideix sobre la superfície del cilindre d’imatge i genera una imatge electroestàtica. Això és possible després que el feix del làser incideixi sobre la superfície del tambor i faci que ell mateix perdi la seva càrrega.

Aquest pas dóna lloc a la part de revelatge, on el rodet deixa anar una capa de tòner de càrrega negativa, transferint a la superfície del cilindre només en les parts que són il·luminades pel feix de llum làser.

Aquest procés dóna lloc a l’últim pas, on la impressora selecciona la fula i la mateixa travessa el cilindre d’imatge i en rodet de transferència. Aquesta funció suposa una seqüència, que no és altre que el tòner sigui atret cap a ell per la diferència de càrregues, el que genera la impressió al paper.

Cal senyalar que el tòner es fixa de manera firma després d’utilitzar la calor per fondre sobre el paper, evitant en paral·lel vessaments de material. És la clau del procés, el qual permet obtenir una qualitat d’impressió molt alta.

 

tintes i toners consumibles impressora impressores girona

Com netejar un tòner?

En una empresa, per exemple la neteja dels equips resulta clau i decisiva a l’hora d’ampliar la vida útil de l’artefacte. De fet, el manteniment del tòner és una de les parts més importants per tal de cuidar la màquina.

És important que quan vulguem netejar l’aparell, no obrim el tòner. Tampoc s’ha de sacsejar perquè podríem emplenar de pols l’interior de la impressora.

A més, cal recordar que ens podem tacar la roba, així que es recomana portar roba vella a l’hora de processar amb la neteja. Ja que com que la substància és molt difícil d’eliminar, és probable que no podem netejar la roba.

Per altra banda, cal tenir cura dels controls de temperatura i humitat, tot i que no són factors determinants pel bon manteniment però tot ajuda. Es recomana utilitzar-los en xones on no hi hagi massa llum ni massa temperatura.

Tot i això, al mercat existeixen tòners que són fotosensibles, motiu pel qual cal que siguin especialment cuidat i no exposar-los al sol en excés.

També cal recordar que cal tenir cura de no donar-los cops i evitar que ens caiguin, sobretot al moment de ser transportats i/o col·locats. Estan compostos per peces molt petites que poden deixar-se anar o trencar-se amb el més mínim cop.

 

Preguntes i dubtes freqüents

• Per què les impressores de tòner es diuen impressores làser?

Com hem vist en el seu funcionament, utilitzen un làser intern per dibuixar les impressions sobre el tambor, d’aquí el fet que es coneguin com a impressores làser.

• El tòner i el tambor és el mateix?

No, són peces diferents. El que passa és que molts fabricants d’impressores com HP o Canon, ho venen com una sola peça.

• Cada quant cal canviar un tòner?

Normalment les impressores solen portar un comptador que t’indicarà la seva vida restant, pel que hauràs de canviar-lo quan aquest s’esgoti. Si la teva impressora no està llegint correctament la informació, hauràs de comprar-ne un quan les impressions et surtin cada vegada més clares.

 

Compra Tòners per a la impressora

Cada impressora làser té un tòner específic amb el que funcionar. El model del consumible té una referència que és diferent al de l’aparell. Per exemple, si aquesta és una HP Leseerjet 1020, això no significa que el model del consumible hagi de ser el HP 1020, sinó que precisament es coneix com a HP 12A.

I és que no tots valen per a totes les impressores a causa de diferents motius principals:

– No tots encaixen a qualsevol impressora per volum físic.

– Xip amb el qual es detecta el consumible de la impressora làser. I és que en una de la marca OKI no pots posar un tòner HP perquè no el reconeixeria.

– Algunes porten el tambor incorporat i altres que no. Amb el qual, el tòner que requereix aquesta impressora és físicament i tècnicament diferent.

 

Primerament cal saber quin tipus de tòner utilitza la teva impressora, si és en pols, líquid o làser.

Llavors cal saber en rendiment del cartutx, és a dir, quin número de pàgines es poden imprimir a partir del cartutx de tòner. Per saber-ho hem de mirar a la caixa del tòner on, generalment, ens ho indica. I si no és el cas, a la web del fabricant pot haver-hi la informació.

Així, podreu saber què us costa cada pàgina impresa. Calculeu el rendiment del cartutx entre el preu que us costa aquest i obtindreu, així, el cost per pàgina impresa.

Així ens n’adonem que encara que un tòner pugui valdre molt més, a la llarga port sortir-nos més a compte.

Per últim, també cal conèixer i comprar la vida útil del tòner. I és que en certs casos poden durar menys d’un any i mig, pel qual aquells usuaris que realitzin impressions de manera puntual no estaria prenent una de les decisions més convenients. Per tant, cal tenir en compte la quantitat d’impressions que es realitzaran, a part del ritme i duració, abans de seleccionar en tòner idoni que haurem de comprar.

Si vols informar-te millor de què és, com funciona i quins tipus d’impressores hi ha, visita el nostre post de reparació d’impressores on t’ho expliquem detalladament.

 

 

Recorda que si vols comprar-ne, a ecoalia.cat t’oferim tots els tipus existents al mercat.

Envia'ns un correu

12 + 9 =

Altres serveis

Ecoalia i XG Innova t’oferim solucions d’impressió

Correu electrònic

info@xginnova.com

Truca’ns

972 91 20 32