Recollida de cartutxos buits

Mantenir un compromís amb el medi ambient és una de les nostres prioritats més destacades.

Com, on i per què reciclar consumibles?

 

Els recollim

La recuperació dels cartutxos buits és de vital importància per tal de reintroduir-los en el cicle de consum altre cop.

Remunerem

Només aquells cartutxos que es poden reintroduir al cicle del consum.

Per empreses

El servei de recollida de cartutxos està destinat a les empreses.

Si us cal el Full de seguiment de Gestió de Residus Homologat per L’Agència Catalana de Residus contacteu amb nosaltres. Us podem facil·litar la gestió.

Selecció de cartutxos

Seleccionem aquells que són d’utilitat i els reintroduim al cicle del consum.

Amb la resta, fem les gestions precises per reciclar-los degudament.

Solucions d’impressió

Si necessites més informació no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

Com reciclar correctament els cartutxos de tinta?

L’activitat d’imprimir implica la posada en marxa d’una sèrie de dispositiu: impressora, tòner, paper, memòries USB, connexió wifi… Tots aquests són necessaris per realitzar un treball de qualitat i que tingui garanties. Així, com aquesta acaba també s’ha de tenir en compte altres aspectes, com el que suposo el reciclatge dels cartutxos de la impressora que ja no valguin.

En aquest sentit, es fa imprescindible donar a conèixer alguns efectes adherits als cartutxos de tinta d’una impressora. I és que, com també succeeix amb els tòners, aquests són contaminants. Aquest component contaminant està present tant en el seu interior com en els seus components exteriors.

En el cas de l’interior d’aquests objectes, les restes dels cartutxos han de ser reciclats perquè eliminar-los naturalment resulta altament nocius per a la capa d’ozó, a més que els components que els configuren també ho són (plàstic, fibres, etiquetat)

Però, com reciclar els cartutxos de tinta? Una forma comú de fer-ho, molt estesa per ajuntaments i altres institucions locals, és instaurar llocs de Punt net o Centres de reciclatge. On els ciutadans poden entregar els cartutxos que ja no hagin de ser utilitzats i així són aquestes organitzacions les encarregades de dur a terme el procés de reciclatge.

De la mateixa manera, altres institucions, tant públiques com privades, també fonamenten el reciclatge de cartutxos de tinta. És el cas de les escoles, instituts i universitats del costat públic i dels cinemes i restaurants, del privat. Fins i tot en aquests últims casos el foment del reciclatge està premiat amb l’obtenció de descompte en menús o d’entrades gratis per veure una pel·lícula.

Per últim, també les empreses fomenten el reciclatge de cartutxos. De fet, segur que molts haureu vist espais destinats al dipòsit d’aquests objectes, que posteriorment es traslladen a un Punt net proper per ser reciclats coherentment.

Tenir en compte aquesta política de reciclatge de cartutxos i tòners és fonamental per la cura del medi ambient i per fer un ús responsable d’aquests productes. Els mateixos, tractats de manera correcta, ens permetran realitzar el nostre treball amb qualitat i garanties alhora que respectem els valors universals.

tintes i toners consumibles impressora impressores girona

On reciclar exactament els consumibles?

Pel carrer ens solem trobar contenidors de paper i cartró, vidre, plàstic, orgànic, el general. Fins i tot ens en trobem per piles, bombetes i fluorescents, medicaments.

Dels contenidors que no ens trobem tan freqüentment són els de cartutxos buits. A Ecoalia, tenim un Punt net de reciclatge on podeu venir a dipositar els vostres cartutxos de tinta i tòner buits. A la nostra botiga física, al C/De la Creu, 6 – 17002 – Girona.

Per altra banda, també podeu anar a qualsevol Punt Net o Punt verd de la vostra ciutat.

Majoritàriament tots els ajuntaments de les ciutats o pobles grans tenen un centre de reciclatge o Punt Net, amb l’entrada de la nova normativa en tots ells estan obligats a recollir i gestionar adequadament tots els articles AEE, no només els tòners i cartutxos sinó tots els articles electrònics, incloent-hi des d’un mòbil o tablet a una nevera o televisor.

Això si, cada Punt Net pot tenir les seves normes, tipus horaris o dies, i també quantitats de límits de productes que es recullen.

A Ecoalia obrim de 9.30-13.30h de dilluns a dissabte i de 16.00-20.00h de dilluns a divendres. Podreu venir a dipositar els vostres residus dins aquest horari sense cap problema.

Tenint en compte que el trasllat dels residus córrer per compte de la persona interessada, pels seus propis medis, és interessant gestionar-los bé i portar tot el que hàgim de reciclar de cop.

En aquests llocs podem portar molts, per no dir tots, els residus que podem generar en les nostres llars. Des de l’oli, a tubs fluorescents a cartutxos i tòners de tinta.

Si no coneixes una ubicació d’un d’aquests centres, us deixem un enllaç d’on trobar un centre de reciclatge a prop de casa teva.

https://puntoreciclaje.com

Primer hauràs de seleccionar el tipus de residus a tirar i llavors la localitat.

tintes i toners consumibles impressora impressores girona

Per què reciclar cartutxos de tinta i tòner?

 Malgrat els llocs de recollida, són molts els residus d’aquest tipus que acaben a la brossa convencional. Per sort és quelcom que comença a canviar.

L’impacte mediambiental en el procés de descomposició d’un tòner o d’un cartutx de tinta és elevat i durador. De fet, aquests objectes tarden aproximadament 100 anys a descompondre’s en la seva totalitat.

D’aquí a l’incís en la necessitat de reciclar aquells components susceptibles de formar part d’aquest procés. Una tendència per la qual ja han optat moltes empreses però que encara fa falta que s’estengui al 100% del teixit productiu i empresarial espanyol i mundial.

I vosaltres què feu quan seus acaben? On els llenceu? Si no sabeu què fer-ne contacteu amb nosaltres.

Pensa que reciclar tòners permet reduir més de 40.000 tones de plàstic que s’acumulen a la superfície de la Terra i més de 80.000 tones de deixalles sòlides. Una xifra que augmenta dia rere dia.

En els 10 últims anys, es calcula que més de 250 milions de cartutxos d’impressora han estat cremats o tirats a les escombraries.

Es requereixen gairebé 4 Litres de petroli per produir cada nou cartutx de tòner.

El plàstic utilitzat en cada cartutx de tinta i de tòner necessita més de 10 segles per descompondre’s.

Els components com el coure i altres materials necessiten 400 anys per descompondre’s.

tintes i toners consumibles impressora impressores girona

Una segona vida pels cartutxos, manualitats per reciclar consumibles.

La cosa ideal i idònia és reintroduir els consumibles al mercat d’una manera o altra abans que desfer-se’n d’ells. A ser possible, per a la mateixa funció per la qual van ser fabricats.

Quan això no és possible s’introdueix per a altres funcions. Per exemple, la pols del tòner s’està començant a utilitzar com a quitrà per asfaltar carreteres. Mentrestant, la tinta s’està considerant per utilitzar-la com a tint per a les pintures.

Donar-los-hi una funcionalitat diferent pot ser molt bonic i original.

Aquí us deixem uns quants exemples de com aprofitar els consumibles buits per donar-los-hi una segona vida.

Perquè podem reconvertir els consumibles en obres d’art, on només ens farà falta originalitat, temps i paciència.

Començarem per una làmpada totalment funcional, original.

tintes i toners consumibles impressora impressores girona
tintes i toners consumibles impressora impressores girona

I què tal un portallapis? Quelcom molt simple i pràctic alhora. És un projecte que no us portarà pràcticament res de temps. Només us farà falta res o quatre cartutxos, depenent de les dimensions en què vulgueu que sigui, i unir-los per crear una forma triangular o quadrada respectivament.

tintes i toners consumibles impressora impressores girona

Si vols més informació sobre tintes i tòners, t’ho expliquem al nostre post de venda de tintes i tòners.

 

Envia'ns un correu

13 + 15 =

Altres serveis

Ecoalia i XG Innova t’oferim solucions d’impressió

Correu electrònic

info@xginnova.com

Truca’ns

972 91 20 32